Over ons

Over ons | Hoe werkt het | Rechten en voorwaarden

Over ons

Peter Sterke –Eigenaar 

Peter Sterke rondde zijn Pabo studie af in 2000. Sinds die tijd staat hij voor de klas.  Sinds 2000 werkte hij, naast zijn full-time baan in het onderwijs, als zaaltechnicus in een cultureel centrum. Momenteel werkt hij als interim leerkracht op verschillende scholen in Nederland en is hij veel aan het werk voor Sterke GroepGroep8musicals.nl, Sterke Stem, Sterke Films Sterke Bij en Mijn Sterke Producties.

Peter speelt al vanaf 1996 toneel en hij volgde vele toneellessen. Hij is in die periode ook regie-assistent, technicus en docent geweest. In het basisonderwijs heeft hij al meerdere musicals bewerkt, verzorgt hij de regie en geeft toneellessen aan de groepen 3 tot en met 8. De eindregie, van de groep 8 musicals van Groep8musicals.nl, is dan ook in Peters handen.

Verder speelde hij in het Stadstheater in Zoetermeer, De Graanschuur (Zoetermeer), Isalatheater(Capelle aan den IJssel), Pleintheater(Amsterdam), Theater de Veste (Delft),  vele stukken in het Ckc-theater in Zoetermeer en andere theaters in Nederland. Hij werkte aan een cabaretgroep met begeleiding van de theatergigant Erik Breij en speelt in vele kindervoorstellingen. In 2002 deed hij mee aan Cameretten met zijn alterego ‘Door’ in het Isalatheater.

Naast dit alles is Peter ook stemacteur. Hij is in het bezit van zijn eigen stemstudio en spreekt, in opdracht, teksten in. Meer informatie hierover vindt u op Peters website.

Willemijn Ooms -Schrijfster

Willemijn Ooms heeft in 1997 de PABO in Rotterdam afgerond. Daarna heeft ze in Zwolle de eenjarige opleiding Remedial Teaching gevolgd. Sinds 1998 heeft ze 4 dagen per week voor de klas gestaan in de regio Den Haag. Ze heeft les gegeven aan verschillende bovenbouwgroepen en was 4 jaar lang ICT-coördinator. Daarna is ze werkzaam geweest als intern begeleider en remedial teacher op een basisschool in Berkel en Rodenrijs. Vanaf 2011 was zij werkzaam als onderwijsadviseur in Assen en in 2012 ging zij verder als intern begeleider op een school in Bedum.

Willemijn heeft altijd veel aan theater gedaan. Ze heeft zich met name op musicals gestort. Niet alleen op het spelen zelf, maar ook op het schrijven van musicals. Ze is begonnen met afscheidsmusicals voor groep 8. Daar schreef ze ook zelf de muziek voor. Later heeft ze, samen met Patrick Bruijstens, een avondvullende musical geschreven (genaamd ‘Natlantis’) die in mei 2004 drie keer is opgevoerd in theater de Regentes in Den Haag. Ze speelde jaren bij Theatergroep SPOT in Rijswijk.  Met SPOT heeft ze meerdere malen in Theater aan ’t Spui, theater de Regentes en theater Pierrot in Den Haag gestaan.

Ook in het geven van verschillende workshops is Willemijn zeer ervaren. Onder andere op jeugdkampen van Don Bosco heeft ze zang- en toneelworkshops gegeven, maar ook tijdens begeleiding van groep 8 musicals geeft ze zang- en danslessen. Zelf heeft ze zanglessen gevolgd bij onder andere Annemarie Smith en José Sobral.

Verschillende  groep 8 musicals van Groep8musicals.nl worden door Willemijn geschreven. De musical ‘Rampenkamp’, is door Willemijn ook omgezet in een gelijknamig boek. U kunt dit boek kopen in onze webshop.

Vanaf 1 december 2014 heeft Willemijn haar eigen bedrijf: Sterke Begeleiding. Hier kunt u verschillende onderwijsdiensten vinden. Vanaf 2016 is haar bedrijf als fotograaf gestart.

 Samenwerking met:

Jasper Hopman – Ontwerp menu Groep8musicals.nl

José van Dam-Vuijk – Schrijfster

Michiel van Erp – Componist

Martin Verheesen – Componist / zang

Marieke Westenenk – Zang (bekend van Huis Anubis, Raveleijn, Komt een man bij de dokter en Ik ook van jou)

René van Kooten – Zang (bekend van vele grote musicals)

Damion Grey – Zang (bekend van F en 3 op reis)

Alex van Koten – Illustrator Groep8musicals.nl

Remco van den Hout – Ontwerp logo/website Groep8musicals.nl

Leon de Kler – Componist / sounddesigner

Marieke Frankema – Zang. Verder werkzaam als schrijfster, stemacteur, theatermaker

Marcel van Driel – Schrijver van de boekenreeks Superhelden.nl

Gijs Kuiper – Posters ontwerp